Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Δεν είναι όλες οι μορφές διαδικτυακής θεραπείας ίδιες και η θεραπευτική προσέγγιση που επιλέγετε μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η φύση της κατάστασής σας και οι θεραπευτικοί σας στόχοι. Ορισμένες μορφές όπως η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι πιο δημοφιλείς σε διαδικτυακές μορφές, ενώ άλλες όπως η απευαισθητοποίηση και η επανεπεξεργασία της κίνησης των ματιών (EMDR) μπορεί να είναι πιο δύσκολη ή ακόμη και αδύνατη να γίνει στο διαδίκτυο.
Μερικοί από τους τύπους διαδικτυακής θεραπείας που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περιλαμβάνουν:
Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία
Η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία είναι μια μορφή θεραπείας που έχει μελετηθεί καλά και έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική για μια σειρά παθήσεων ψυχικής υγείας. Η βασική προϋπόθεση αυτής της μορφής θεραπείας είναι ότι εντοπίζοντας και αλλάζοντας αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές, οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ανακούφιση από τα συμπτώματά τους και να βρουν νέους τρόπους αντιμετώπισης.
Η έρευνα έχει δείξει ότι η βασισμένη στο Διαδίκτυο θεραπεία γνωστικής συμπεριφοράς (ICBT) είναι αποτελεσματική στη θεραπεία ψυχιατρικών παθήσεων και προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική λύση που μπορεί να αυξήσει την προσβασιμότητα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Καλέστε