Διαβάστε προσεχτικά τους όρους κάτω απ’ τους οποίους διεξάγεται η εφαρμογή της τηλεσυμβουλευτικής και σκεφθείτε αν αποτελεί μια παρέμβαση που ταιριάζει σε σας και στο είδος των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Σκοπός της θεραπείας είναι η απαλλαγή από τα συμπτώματα και πιθανόν, η αλλαγή του τρόπου σκέψης του θεραπευόμενου μέσω της ανάπτυξης βασικών δεξιοτήτων αυτοεξερεύνησης και αυτοέκφρασης. Οι δεξιότητες αυτές αποτελούν τη βάση για τη γνήσια επικοινωνιακή σχέση με τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση με τους άλλους. Η συγκεκριμένη θεραπεία (γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία) βασίζεται στη συνεργατική σχέση μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.
Για την καλή λοιπόν λειτουργία αυτής της σχέσης είναι σημαντικό να γνωρίζεις και να αποδεχτείς τα ακόλουθα:

  • Η ψυχοθεραπεία γίνεται από ψυχολόγο κάτοχο Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος.
  • Οι συνεδρίες διέπονται από το απόρρητο του ψυχολόγου. Oι πληροφορίες που συλλέγονται από τον ψυχολόγο αποσκοπούν μόνο στο να διεξάγει καλύτερα τα καθήκοντά του και δεν χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό.
  • Άρση του απορρήτου και ενημέρωση κάποιου οικείου προσώπου ή των αρμόδιων Αρχών  μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις που κριθεί από τον ψυχολόγο ότι ο θεραπευόμενος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του ή να βλάψει κάποιο άλλο άτομο.
  • Το κόστος της θεραπείας ορίζεται στα 50 Ευρώ ανά συνεδρία και το ποσό αυτό καταβάλλεται, στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει συμφωνηθεί, την επομένη ημέρα μετά το κλείσιμο του ραντεβού και πάντοτε πριν τη διενέργεια της συνεδρίας. Η αποδείξεις των συνεδριών θα δίνονται ιδιοχείρως (συγκεντρωτικά) ταχυδρομικώς στη διεύθυνση που θα οριστεί απ’ τον θεραπευόμενο, και το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση.
    Για ασφαλισμένους των ταμείων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), και ΙΚΑ, ισχύει η καταβολή του 50% της τιμής της συνεδρίας (με απλή επίδειξη του βιβλιαρίου στην πρώτη συνεδρία)
  • Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα τηλεφωνικώς και διαρκούν 50΄. Αλλαγή στη συχνότητα των επαφών γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον θεραπευτή. Για την μετάδοση υλικού θα χρησιμοποιείται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  • Η συνολική διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τη συνολική πορεία της. Η φύση της διαταραχής σου, αλλά και η διάθεση σου να δουλέψεις στους στόχους που θα βάλεις με το θεραπευτή σου θα επηρεάσουν την διάρκεια. Στόχος θα είναι η θεραπεία να έχει σύντομη διάρκεια. Είναι απαραίτητο να τηλεφωνείς την ώρα που έχει οριστεί και να παραμένεις μέχρι τη λήξη.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της συνεδρίας, υποχρεούσαι να ειδοποιήσεις τον θεραπευτή σου εγκαίρως (24 ώρες πριν τη συνεδρία). Η θεραπεία διακόπτεται όταν υπάρξει ακύρωση 3 προγραμματισμένων συναντήσεων ή όταν για 2 συνεχόμενες εβδομάδες δεν μπορεί να βρεθεί χρόνος για τον ορισμό της επόμενης συνάντησης με δική σου υπαιτιότητα.
  • Η άσκηση στο σπίτι αποτελεί μια βασική προϋπόθεση για εσένα και τη θεραπεία σου. Είναι σημαντικό λοιπόν να ολοκληρώνεις την προσυμφωνημένη δουλειά και τις ασκήσεις στον χρόνο μεταξύ των συνεδριών.
Η τήρηση των παραπάνω όρων είναι κυρίως θέμα τιμής και αυτοσεβασμού. Δηλώνω λοιπόν υπευθύνως ότι επιθυμώ να συμμετάσχω στην θεραπεία. Γνωρίζω ότι η απόφαση συμμετοχής μου είναι εθελοντική και δέχομαι να τηρήσω τους παραπάνω όρους συμμετοχής.
Άγγελος Ηλιόπουλος
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής
Βήμα 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Καλέστε