Πότε η διαδικτυακή θεραπεία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται

Η διαδικτυακή θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για όλους και μπορεί να μην είναι η κατάλληλη επιλογή για ορισμένες καταστάσεις.
Η διαδικτυακή θεραπεία δεν συνιστάται όταν ένα άτομο έχει σοβαρή ψυχική κατάσταση ή αντιμετωπίζει σκέψεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού. Άτομα με σοβαρούς εθισμούς ή πιο σοβαρά συμπτώματα ψυχολογικής κατάστασης πιθανότατα χρειάζονται πιο εντατική θεραπεία από ό, τι μπορούν να προσφέρουν οι διαδικτυακές επιλογές.
Ωστόσο, η διαδικτυακή θεραπεία και η θεραπεία κειμένου μπορεί μερικές φορές να είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα στην παραδοσιακή θεραπεία. Ορισμένες καταστάσεις όπως η διπολική διαταραχή, οι εθισμοί, η PTSD και η σχιζοφρένεια μπορεί να μην είναι κατάλληλες για θεραπεία μόνο στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί να επωφεληθούν από διαδικτυακές υπηρεσίες που συμπληρώνουν τις παραδοσιακές θεραπείες. Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι η θεραπεία που παρέχεται μέσω κειμένου μπορεί να βοηθήσει άτομα με σχιζοφρένεια να ακολουθήσουν το σχέδιο φαρμακευτικής αγωγής τους
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η χρήση διαδικτυακής θεραπείας μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ότι ένα άτομο θα αναζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο θεραπεία εάν χρειάζεται επιπλέον βοήθεια. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι φοιτητές που χρειάζονταν υψηλότερο επίπεδο θεραπείας από ό, τι θα μπορούσε να προσφέρει η διαδικτυακή θεραπεία είχαν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν βοήθεια εάν είχαν ήδη συμμετάσχει σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα και είχαν συνεργαστεί με έναν θεραπευτή στο διαδίκτυο.16
Ενώ η διαδικτυακή θεραπεία μπορεί να μην είναι πάντα κατάλληλη ως η μοναδική θεραπεία για κάθε πάθηση, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο πρώτο βήμα προς μια πιο εντατική μορφή θεραπείας.

Πότε η διαδικτυακή θεραπεία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Καλέστε