Ποιοι ειμαστε

E-therapy.gr

Το E-therapy αποτελεί το διαδικτυακό ιστότοπο ενημέρωσης πάνω στα θέματα της διαδικτυακής θεραπείας του Ψυχολογικού γραφείου “Άγγελος Ηλιόπουλος”. Παράλληλα αποτελεί μια συνεργατική προσπάθεια παροχής πληροφοριών σε θεματα ψυχικής υγείας. Ο στόχος της προσπάθείας αυτής είναι να καλυφθεί το υπάρχον κενό στην ενημέρωση ή τουλάχιστον να αποτελέσει μια ακόμα πηγή έγκυρης πληροφόρησης. Βάση της προσπάθειας αποτελεί η παραδοχή πως μέσα απ’ την ενημέρωση μπορεί να επιτευχθεί η πρόληψη που στα σίγουρα συνιστά την επιτυχέστερη παρέμβαση αντιμετώπισης της όποιας μορφής νόσου. Θεωρούμε πως η πρόσβαση στην πληροφορηση αναφορικά σε υπηρεσίες υγείας οφείλει να είναι ελεύθερη και να μην σκοπεύει στο κέρδος. Για το λόγο αυτό επικοινωνούμε κάθε τι που θα μπορούσε να εντάσσεται σ’ αυτή τη συλλογιστική.

Το E-therapy δεν υποκαθιστά καμία απ’ τις υπάρχουσες δομές (κρατικές ή ιδιωτικές) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας, και δεν παρέχει κανενός είδους θεραπευτική παρέμβαση (όπως θα σκεφτόταν κάποιος λόγω του τίτλου του). Φιλοδοξεί όμως να λειτουργήσει ως ο ενδιάμεσος εκείνος δίαυλος που θα ξεδιαλύνει μέσα απ’ την πληθώρα των πληροφοριών την πραγματικά αξιόπιστη και έγκυρη και θα την παρέχει στον αναγνώστη.

Με τιμή

Άγγελος Ι. Ηλιόπουλος

Ψυχολόγος

Ο Άγγελος Ηλιόπουλος σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Μετεκπαιδεύτηκε για ένα έτος στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία απʼ το ΕΠΙΨΥ και την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου και τέσσερα χρόνια απʼ το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). Εκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στη θεραπευτική αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, στο Αιγινήτειο σε συνεργασία με την ΕΕΕΣ. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ), του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου (ΠΨΣ) και αναγνωρισμένος Γνωσιακός Θεραπευτής από το European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) και μελος του British Psychological Society (BPS) .

Αντιμετωπίζει θεραπευτικά τα ακόλουθα:

  • Αγχώδεις διαταραχές.
  • Συναισθηματικές διαταραχές.
  • Θεραπεία ζεύγους.
  • Σεξουαλικά προβλήματα.
Κύλιση προς τα επάνω
Καλέστε