Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Η έρευνα σχετικά με τη διαδικτυακή θεραπεία συνεχίζεται και συνεχίζει να εμφανίζεται και να εξελίσσεται καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παροχή αυτών των υπηρεσιών αλλάζει. Οι ερευνητές εξέτασαν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας για αρκετές διαφορετικές καταστάσεις και έμαθαν περισσότερα για το τι λειτουργεί και τι μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμο.
Μερικές από τις καταστάσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με διαδικτυακή θεραπεία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.
Κατάθλιψη
Η κατάθλιψη αποτελεί μια από τις πιο συχνα εμφανιζόμενες διαταραχές παγκοσμίως, επηρεάζοντας το 8% όλων των ενηλίκων. Βάσει ερευνών υπολογίζεται πως το κατα προσέγγιση το 35% των ατόμων που βιώνουν κατάθλιψη δεν λαμβάνουν θεραπεία. Η διαδικτυακή θεραπεία θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για άτομα που διαφορετικά δεν θα λαμβαναν τέτοιου είδους υπηρεσίες.
Η έρευνα έχει δείξει ότι η διαδικτυακή θεραπεία μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τη θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο στη θεραπεία της κατάθλιψης. Είναι ενδιαφέρον ότι σε σχετική έρευνα μόνο οι συμμετέχοντες στην online ομάδα συνέχισαν να δείχνουν μείωση των συμπτωμάτων τρεις μήνες μετά τη θεραπεία.
Διαταραχή πανικού
Η διαδικτυακή θεραπεία μπορεί επίσης να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για διαταραχή πανικού, μια διαταραχή άγχους που επηρεάζει περίπου 3% των ενηλίκων κάθε χρόνο.
Διαταραχή κοινωνικού άγχους
Η διαταραχή κοινωνικού άγχους περιλαμβάνει τον επίμονο φόβο των κοινωνικών καταστάσεων. Επηρεάζει περίπου το 7% όλων των ενηλίκων και μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ικανότητα ενός ατόμου να λειτουργεί ακαδημαϊκά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Η έρευνα δείχνει ότι η διαδικτυακή θεραπεία μπορεί να είναι μια αποτελεσματική επιλογή θεραπείας για άτομα με αυτήν τη διαταραχή.
Η φύση της διαδικτυακής θεραπείας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για άτομα με διαταραχή κοινωνικού άγχους – η παραδοσιακή θεραπεία μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα άγχους, αλλά η διαδικτυακή θεραπεία τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία με τρόπο που αισθάνεται ασφαλέστερος και λιγότερο άγχώδης.
Διαταραχή γενικευμένου άγχους
Μελέτες έχουν δείξει ότι το E-therapy είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο στη θεραπεία της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής. Μελέτες δείχνουν αποτελέσματα συγκρίσιμα με την παραδοσιακή θεραπεία.
Τέτοια αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα και η διαδικτυακή θεραπεία θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην αύξηση της διαθεσιμότητας υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Άγχος και ανησυχία
Η διαδικτυακή θεραπεία μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος και την ανησυχία. Μια μελέτη εξέτασε την πιθανή αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος που βασίζεται σε κινητά για τη διαχείριση του ήπιου έως μέτριου στρες, του άγχους και της κατάθλιψης. Έρευνες έδειξαν βελτιώσεις στα συμπτώματα άγχους, άγχους και κατάθλιψης. Η συνολική ψυχολογική δυσφορία μειώθηκε και πολλοί έδειξαν επίσης βελτιώσεις στην αυτο-αποτελεσματικότητα.
Συνολικά η έρευνα δείχνει ότι οι online συνεδρίες ή E-therapy έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ψυχολογική υγεία και τη γενική ευημερία.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Καλέστε