1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών – Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους

Το γνωσιακό – συμπεριφοριστικό πρότυπο βασίζεται στην Ψυχολογία της Μάθησης και την Γνωστική Ψυχολογία. Ακολουθώντας την εξέλιξη των βασικών αυτών Κλάδων της Ψυχολογίας ξεκίνησε από το Μεθοδολογικό Συμπεριφορισμό και έφτασε στην σημερινή του μορφή. Η μεγάλη διάδοση του προτύπου σε όλα τα επίπεδα παρέμβασης – πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή- οφείλεται σαφώς στην επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα της αποτελεσματικότητας με πολύ θετικά δεδομένα. Σε ορισμένες μάλιστα χώρες προτείνεται ως το μοντέλο επιλογής για τη βελτίωση ή αποκατάσταση προβλημάτων που εμφανίζονται στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Σκοπός του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γνωσιακών- Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους είναι να αναδείξει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα όλο το φάσμα εφαρμογών και ερευνών που διεξάγονται στη χώρα μας. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι δουλεύουν με παιδιά και εφήβους – Παιδοψυχολόγους, Παιδοψυχιάτρους, Ψυχοθεραπευτές, Ψυχολόγους Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Εκπαιδευτικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς κ.ά.- σε διάφορα πλαίσια όπως τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Παιδοψυχιατρικοί Τομείς Νοσοκομείων, Παιδιατρικά Νοσοκομεία, Κλειστά Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής, Γενικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Τους καλούμε να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε Συμπόσια, Ανακοινώσεις, αναρτημένες Ανακοινώσεις και Εργαστήρια. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίσουμε ο ένας την δουλειά του άλλου και θα ξεκινήσει γόνιμος επιστημονικός διάλογος προς όφελος της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, όπως και εγκαθίδρυσης και διάδοσης του γνωσιακού- συμπεριφοριστικού προτύπου.

Εκτός αυτών, οι Κεντρικές Ομιλίες ξένων και Ελλήνων του χώρου θα δώσουν ευκαιρία σε όλους για έγκυρη ενημέρωση. Στα προσυνεδριακά Εργαστήρια τέλος, θα γίνουν εκπαιδεύσεις εις βάθος, σε ειδικά θέματα, στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 3 έως και τις 5 Απριλίου 2009 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Α. Καλαντζή-Αζίζι

Καθ.Κλινικής Ψυχολογίας

Επιστημονική Υπεύθυνη του ΙΕΘΣ

Μ. Χαρίτου – Φατούρου

Ομ.Καθ.Κλινικής Ψυχολογίας, ΑΠΘ Πρόεδρος ΕΕΕΣ

πληροφορίες : http://www.childcbtconf2009.gr

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών – Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω