Σεξουαλικά Προβλήματα των Ανδρών

Δυσκολία στις κοινωνικές επαφές

Η έλλειψη ορισμένων κοινωνικών ικανοτήτων μπορεί να μην επιτρέψει σε έναν άνδρα να βρει σύντροφο. Παρόλο που η απελευθέρωση των γυναικών έχει επιφέρει πολλές διαφορές στη σεξουαλική συμπεριφορά, οι άνδρες είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν την πρωτοβουλία και να γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται στις γυναίκες πριν το σεξ γίνει μία πραγματικότητα. Πρέπει να ξέρουν πώς να μιλήσουν σε μία γυναίκα, πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες μιας ερωτικής συνάντησης και γενικά τούς τρόπους με τους οποίους μία σεξουαλική προσέγγιση θα γίνει αποδεκτή. Επί πλέον, ο άνδρας πρέπει να έχει στύση πριν τη σεξουαλική επαφή, την οποία ωστόσο μπορεί να ανακόψει ο υπερβολικός φόβος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του δεκαεννιάχρονου Dick, ο οποίος παραπονιέται ότι είναι ακόμα παρθένος και ότι κάθε φορά που βρίσκεται με γυναίκα έχει τρακ, ειδικά όταν αισθάνεται ότι τον απορρίπτουν.4 Οι νεαρές γυναίκες τον βρίσκουν ελκυστικό και τον πλησιάζουν, σ’ αυτόν όμως οποιαδήποτε ερωτική επαφή φέρνει υπερένταση και τρακ μέχρι του σημείου να διακόπτει τη σχέση. Όταν χαϊδεύει μια γυναίκα, ο Dick έχει έντονη στύση κι όταν το αναπολεί, συχνά αυνανίζεται.

Αποτυχία στύσεως (ανικανότητα)
Η έλλειψη μιας επαρκούς στύσεως σε μια σεξουαλική επαφή ονομάζεται ανικανότητα. Στον μήνα του μέλιτος, η αποτυχία στην πρώτη προσπάθεια δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά η εξάσκηση έχει τέλεια αποτελέσματα. Η ανικανότητα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην περίπτωση που οι άνδρες είναι κουρασμένοι ή ανήσυχοι για οποιαδήποτε αιτία, ή όταν βρίσκονται υπό την επήρεια ορισμένων φαρμάκων, όπως αυτά που χορηγούνται για τη μείωση της πιέσεως. Το πανταχού παρόν «φάρμακο», το αλκοόλ, μπορεί επίσης να αναστείλει τη σεξουαλική απόδοση του άνδρα. Ο Shakespeare αναγνώριζε αυτή τη σχέση όταν έγραφε στον Μάκβεθ ότι το αλκοόλ προκαλεί την επιθυμία για σεξ αλλά μειώνει την απόδοση. Αυτό αποδίδεται επιτυχημένα με την αγγλική φράση «η κατάπτωση του ζυθοποιού». Σχετικώς σπάνια, η ανικανότητα μπορεί να προέλθει από φυσική αρρώστια όπως ο διαβήτης, καθώς επίσης και από παθήσεις του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού, κατά τις οποίες, οι ενδοκρινείς αδένες δεν παράγουν τις σωστές ορμόνες. Άνθρωποι με σεξουαλικές εκτροπές συνήθως είναι ανίκανοι. Έναν ομοφυλόφιλο μπορεί να τον ερεθίζουν οι άνδρες καί όχι οι γυναίκες, αν και πολλοί ομοφυλόφιλοι έχουν κανονικές σχέσεις και με το αντίθετο φύλο.

Πρόωρη εκσπερμάτωση
Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι ένα συχνό πρόβλημα. Εδώ ο άνδρας φτάνει σε οργασμό (εκσπερματώνει) πολύ γρήγορα και δεν μπορεί να καθυστερήσει την εκτόξευση του σπέρματος του μέχρι να ικανοποιηθεί και η γυναίκα, πράγμα που έχει σαν συνέπεια να αισθάνεται η γυναίκα απογοητευμένη. Το πρόβλημα συνήθως συνδέεται με την ανικανότητα του άνδρα να έχει μια κανονική στύση ή με το γεγονός ότι έχει μια σύντομη στύση και εκσπερματώνει πριν από την στιγμή που θέλει.
Πότε πρέπει να γίνεται η εκσπερμάτωση για να μη θεωρείται πρόωρη; Αυτό εξαρτάται από το πόσο χρόνο χρειάζεται η γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό. Αν φτάνει σε οργασμό μέσα σ’ ένα λεπτό ή την ίδια στιγμή με τον σύντροφο της, πιθανότατα αυτός δεν χρειάζεται να ζητήσει βοήθεια. Παρόλα αυτά, αν η γυναίκα δεν φτάνει ποτέ σε οργασμό, ακόμα κι αν ο άνδρας διατηρεί τη στύση του και καθυστερεί την εκσπερμάτωση μέχρι και είκοσι λεπτά, θα ήταν παραπλανητικό να λέγαμε ότι αυτός έχει πρόωρη εσκπερμάτωση.

Αποτυχία εκσπερματώσεως (εκσπερματική ανικανότητα)
Η αποτυχία της εκσπερμάτωσης είναι η αντίθετη δυσκολία και είναι πιο σπάνια. Ο άνδρας μπορεί να έχει στύση για αρκετές ώρες, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει σε οργασμό με εκσπερμάτωση. Σ’ αυτό το διάστημα, η σύντροφος του μπορεί να έχει συνεχείς οργασμούς.
Η αποτυχία της στύσης και η πρόωρη εκσπερμάτωση συμβαίνουν πιο συχνά όταν η γυναίκα είναι ευέξαπτη ή απεχθάνεται το σεξ. Εάν όμως ο άνδρας δεν είναι ανίκανος, μπορεί να εκνευριστεί με συμπεριφορά του τύπον «τελείωνε γρήγορα» ή «εντάξει, αν είναι αναγκαίο· θα συνεχίσω να σ’ αγαπάω, αγάπη μου, παρόλα αυτά». Παρομοίως, μια γυναίκα με σεξουαλικές απαιτήσεις μπορεί να τον κάνει να σκεφτεί: «Νομίζεις ότι είναι ένα παιχνίδι που δουλεύει με μπαταρία και σηκώνεται όταν πατήσεις το κουμπί;» και τότε το «παιχνίδι του» μπορεί να χαλαρώσει.
Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως το καλό σεξ είναι απλώς ό,τι έρχεται φυσικά, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύπλοκο σύνολο ικανοτήτων, που πρέπει να μάθουν οι άνθρωποι. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πολύ συχνά τα πράγματα πάνε στραβά, ιδιαίτερα στην αρχή, μέχρι το ζευγάρι να μάθει να λειτουργεί επαρκώς. Ένας έμπειρος σύντροφος μπορεί να γίνει ένας καλός θεραπευτής. Ο εικοσάχρονος Ralph ζήτησε ψυχιατρική βοήθεια, γιατί δεν είχε κανονική στύση ούτε με γυναίκες που γνώριζε αλλά ούτε και με πόρνες. Ωστόσο, αυνανι-ζόταν τακτικά. Όταν περίμενε στην αίθουσα αναμονής για να επισκεφθεί έναν ψυχίατρο, γνώρισε μια σεξουαλικά έμπειρη γυναίκα, πέντε χρόνια μεγαλύτερη του. Ήταν πολύ υπομονετική. Γνώριζε το πρόβλημα του και τον βοήθησε να κάνει έρωτα, κάνοντας αργές και συνεχείς προσπάθειες χωρίς να βιάζεται ή να γελάει μαζί του. Με τη βοήθεια της, μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Ralph οδηγήθηκε σε μια δραστήρια, φυσιολογική σεξουαλική ζωή.

E-therapy : Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική – Ψυχική Υγεία – Ψυχικές Διαταραχές – Αυτοβοήθεια – Ψυχολογία
Σεξουαλικά Προβλήματα των Ανδρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Καλέστε