Διαταραχες

ψυχολογοι πειραια

Ο όρος ψυχικές διαταραχές χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει διαταραχές εκείνες που διαγιγνώσκονται από ψυχολόγους και ψυχιάτρους.. Οι ψυχικές διαταραχές είναι πρότυπα συμπεριφορικών ή ψυχολογικών συμπτωμάτων που επηρεάζουν πολλαπλές περιοχές της ζωής. Αυτές οι διαταραχές δημιουργούν δυσφορία στο άτομο που βιώνει αυτά τα συμπτώματα.

Μια ψυχική διαταραχή είναι μια ασθένεια που προκαλεί ήπιες έως σοβαρές διαταραχές στη σκέψη ή / και τη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα την αδυναμία να αντιμετώπισης των συνηθισμένων απαιτήσεων της ζωής.

Υπάρχουν περισσότερες από 200 ταξινομημένες μορφές ψυχικής ασθένειας. Μερικές από τις πιο συχνές διαταραχές είναι η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή, η άνοια, η σχιζοφρένεια και οι διαταραχές άγχους. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στη διάθεση, την προσωπικότητα, τις προσωπικές συνήθειες ή / και την κοινωνική απόσυρση.

Το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM) αποτελεί έναν πλήρη κατάλογο των ψυχικών διαταραχών. Η τελευταία έκδοση του διαγνωστικού εγχειριδίου είναι το DSM-5 και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013. Το DSM είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συστήματα ταξινόμησης ψυχικών διαταραχών και παρέχει τυποποιημένα διαγνωστικά κριτήρια.

[vcg_blog_posts limit=”4″ posts=”797,793,688,661″ order2=”DESC”]
Διαταραχες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Καλέστε